Kozan MYO Farkındalık Seminerleri-12: Narko Rehber Eğitimleri “Uyuşturucu ile Mücadele ve Bağımlılık”

Yüksekokulumuzun düzenlemiş olduğu Farkındalık Seminerlerinin on ikincisinde Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi katkılarıyla KYK Kozan Öğrenci Yurdu Müdürlüğü, Kozan Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, Kozan İşletme Fakültesi ile Kozan Meslek Yüksekokulu Akademik ve İdari personellerine yönelik olarak Narko Rehber Eğitimleri “Uyuşturucu ile Mücadele ve Bağımlılık” semineri 24 Nisan 2024 Çarşamba günü saat 10.30'da Konferans Salonumuzda gerçekleştirilmiştir.

Kozan MYO Konferans Salonunda gerçekleşen seminerde tüm katılan personellerimize “En İyi Narkotik Polisi Anne” sloganıyla gerekli bilgilendirmeler yapıldı. Bu slogan kapsamında önce mücadeleye kendi evimizden başlayarak, kullanımın erken fark edilmesinin hayat kurtaracağı vurgusuyla madde kullanımı ve bağımlılığı, bitkisel ve sentetik üretilen madde çeşitleri, bağımlılıkla nasıl mücadele edileceği konusunda Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Amirliğinde görevli polis memurları tarafından gerekli açıklamalar yapıldı.

Türkiye’de birinci seçilen İki Ekmek adlı kısa film gösterimiyle personellerimizin farkındalık seviyesi artarken ayrıca “UYUMA (Uyuşturucu ile Mücadele Mobil Aplikasyon Uygulaması)”, Madde kullanımı ve bağımlılığı ile mücadele merkezleri başlıklı mesajlarla da bilgilendirme zenginleştirildi.

Seminerimiz “Şimdi, Haydi, Hep Birlikte İş Başına” sloganıyla da sonlandırılmıştır.

KYK Kozan Öğrenci Yurdu Müdürlüğü, Kozan Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, Kozan İşletme Fakültesi ile Kozan Meslek Yüksekokulu Akademik ve idari personellerine, Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli polis memurları Ummuhan NACAR ve Ahmet DOĞAN’a katkılarından ve katılımlarından dolayı teşekkür ederiz.