Kozan Meslek Yüksekokulu Farkındalık Seminerleri-2 “Uyuşturucu ile Mücadele ve Bağımlılık”

Kozan Meslek Yüksekokulu Farkındalık Seminerleri etkinliğinin ikincisi 30.03.2022 Çarşamba günü saat 11.00’da Adana İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Tubim Büro Amirliği katılımlarıyla “Uyuşturucu ile Mücadele ve Bağımlılık” konulu seminer gerçekleştirilmiştir.

Türkiye’de birinci seçilen “İki Ekmek” adlı kısa film gösterimiyle öğrencilerimizin farkındalık seviyesi artarken ayrıca uyuşturucu maddenin ne olduğu, madde bağımlılığı, uyuşturucu maddeye başlama sebepleri, zararları, çözüm önerileri konularında bilgilendirme yapıldı.

“Bir kereden çok şey ölür” mesajı verildi. “Kimse uyuşturucu bağımlılığını kendine yakıştırmaz.” “UYUMA (Uyuşturucu ile Mücadele Mobil Aplikasyon Uygulaması)”, “Madde kullanımı ve bağımlılığı ile mücadele merkezleri” başlıklı mesajlarla da bilgilendirme zenginleştirildi.

Etkinliğimizin son kısmında uyuşturucu ile mücadele için kendi bestelediği Rap şarkısını seslendiren Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programında okuyan öğrencimiz Faruk UZCÜCE seminerimize renk katmıştır.

Kozan Meslek Yüksekokulu öğretim elemanlarına, yerleşkemiz öğrencilerine ve Adana İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Md. Tubim Büro Amirliğinde görevli polis memurları Burak TAVŞANOĞLU ve Ferdi KUYUCU’ya katkılarından ve katılımlarından dolayı teşekkür ederiz.