Mesleki Gelişim Seminerlerinin Beşincisinde Fatih AYDIN Öğrencilerle Buluştu

Yüksekokulumuzun düzenlemiş olduğu Mesleki Gelişim Seminerlerinin beşincisi Kozan Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Sayın Fatih AYDIN’ın katılımıyla “Organize Sanayi Öğrencilerle Buluşuyor” başlıklı konuşma ile 22.05.2024 Çarşamba günü saat 11.15’te Yüksekokulumuz konferans salonunda yapıldı.

Organize Sanayi Müdürü, öğrencilere yönelik düzenlenen bu etkinlikte OSB Bölgesi, KOSGEB destekleri, girişimcilik fırsatları ve staj imkânları hakkında bilgilendirme yaptı.

Başarılı bir girişimci olmanın temel unsurları ve gerekli beceriler üzerinde duruldu. İş fikirlerinin nasıl geliştirileceği ve uygulanacağı konusunda tavsiyeler verildi. Organize sanayi bölgelerinde sunulan staj imkânları ve bu stajların öğrencilere sunduğu avantajlar ele alındı. Staj başvurularının nasıl yapılacağı ve başarılı bir staj dönemi geçirmek için neler yapılması gerektiği anlatıldı. Stajların, öğrencilerin kariyer planlaması ve iş hayatına hazırlanmaları açısından önemi vurgulandı. Öğrencilere, KOSGEB'in sağladığı hibe ve kredi imkânlarının girişimcilik projelerini hayata geçirmek için nasıl kullanılabileceği anlatıldı. Sayın Fatih AYDIN edindiği tecrübeleri, bugüne nasıl geldiğini, yer aldığı projelerini ve gelecekle ilgili hedeflediği çalışmalarını öğrencilerimizle paylaşmıştır.

Öğrencilere teorik bilgilerin yanı sıra pratiğe dökülebilecek değerli bilgiler sunarak, kendi yaşamış olduğu tecrübelerden örnekler vererek aktif bir anlatımla onların kariyer yolculuklarında sağlam adımlar atmalarının ne kadar önemli olduğunu vurgulamıştır.

Meslek Yüksekokulu öğrencilerimize bilgi ve tecrübelerini aktaran Sayın Fatih AYDIN ve seminere katılan tüm öğretim elemanlarına ve öğrencilerimize katkı ve katılımlarından dolayı teşekkür ederiz.