Finans-Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Gönüllülük Çalışmaları

Finans-Bankacılık Sigortacılık Bölümü Bankacılık ve Sigortacılık Programı Gönüllülük Çalışmaları dersi kapsamında öğrencilerin sadece akademik alanda değil, topluma karşı sorumlu bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamak adına 2 adet gönüllülük faaliyeti gerçekleştirildi.

Bankacılık ve Sigortacılık Programı öğrencileri, Gönüllülük Çalışmaları dersi kapsamında yaptıkları faaliyetlerle topluma önemli bir katkı sağladılar. İki farklı faaliyette, öğrenciler sokak hayvanlarına yönelik besleme etkinliği düzenlerken bir diğer grup da rehabilitasyon merkezindeki çocuklarla bir araya geldi.

Öğrenciler, Kozan sokaklarında sokak hayvanlarına destek olmak adına bir dizi etkinlik düzenledi. Belirli bölgelerde mama ve su dağıtımı gerçekleştirilirken, özellikle sokak hayvanlarının yoğun olarak bulunduğu alanlara odaklanıldı. Veteriner hekimlerle iş birliği yaparak sağlıklı beslenme konusunda bilgi edinen öğrenciler, sokak hayvanlarına yönelik farkındalığı artırmak amacıyla bölgedeki insanlarla iletişim kurarak bilgilendirme çalışmaları gerçekleştirdiler.

Diğer bir grup öğrenci ise bir rehabilitasyon merkezindeki çocuklarla etkileşimde bulunarak onların moral ve motivasyonlarını artırmayı amaçladı. Oyunlar, el sanatları etkinlikleri ve eğlenceli yarışmalar düzenleyen öğrenciler, çocuklar arasında pozitif bir atmosfer oluşturdu. Ayrıca, birebir iletişim kurarak çocukların sosyal becerilerini desteklediler.

Gönüllülük projeleri, öğrenciler arasındaki dayanışma ve topluma duyarlılık konularında olumlu etkiler yaratırken, sokak hayvanlarına yönelik besleme etkinliği ve rehabilitasyon merkezindeki çocuklarla yapılan etkinlik, sosyal sorumluluk bilincini artırmaya yönelik önemli adımlardı.