Duyurular

...

2022 Kamu Personeli Seçme Sınavı (2022 KPSS ORTAÖĞRETİM) Bilgilendirme Duyurusu

2022-Kamu Personel Seçme Sınavı (2022-KPSS Ortaöğretim) Bilgilendirme Duyurusu

2022-Kamu Personel Seçme Sınavı (2022-KPSS Ortaöğretim) İlçemizde 06 Kasım 2022 Pazar günü bir oturum şeklinde yapılacaktır.

2022-Kamu Personel Seçme Sınavı (2022-KPSS Ortaöğretim), ilçemizde toplam 14 binada gerçekleşecek olup, 06 Kasım 2022 Pazar günü saat 10:15’ de başlayacak olup adaylar saat 10:00’ dan sonra sınav binalarına alınmayacaktır.

Adayların kendilerine ÖSYM tarafından duyurulan sınava giriş için gerekli “belgeler ve kimlikler” ile “sınav binasına girişi yasaklı ve hariç tutulan maddeler” konusunda dikkatli olmaları gerekmektedir.

İlçe Nüfus Müdürlüğü adaylar için sınav günleri saat 07.00’den sınavların başlangıç saatine kadar açık bulundurulacaktır. 05 Kasım 2022 Cumartesi günü 09.00 ile 16.00 ve 06 Kasım 2022Pazar günü 07.00 ile 10.00 saatleri arasında Nüfus Cüzdanını veya T.C. Kimlik Kartını kaybeden ve yeniden çıkarmak isteyen adaylar için “2022-KPSS Ortaöğretim Sınavı-Sınav Giriş Belgesi” ile güncel bir fotoğrafını yanında getiren adaylara yeni kart düzenleninceye kadar geçerli olacak “Geçici Kimlik Belgesi” verilecektir.

2022-KPSS Ortaöğretim için ÖSYM Başkanlığı ve İlçe Sınav Koordinasyon Kurulu tarafından güvenlik ile ilgili tüm önlemler alınmıştır. YKS-2022’nin sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilebilmesi açısından, özellikle değerli aday yakınlarından, sınav binaları civarında yığılma yaratmamaları beklenmektedir.

Binalarımızda sınava girecek adayların bölgedeki muhtemel trafik yoğunluğunu da dikkate alarak sınav yerlerine zamanında ulaşabilmeleri açısından erken saatlerde yola çıkmaları önem taşımaktadır.

  1. 2022-KPSS Ortaöğretim sakin, sağlıklı ve güvenli bir ortamda yapılmasını temin ve tesis etmek üzere, ayrıca adaylarımızın moral ve motivasyonlarını olumsuz etkileyebilecek unsurların ortadan kaldırılabilmesi açısından, İlçemiz Sınav Koordinasyon Kurulu’nun 03 Kasım 2022 tarihli kararı gereğince belirtilen tarih ve saatler aralığında sınav yapılacak binaların yakınında, sınav süresi içerisinde sınırlı olmak kaydıyla, araçların korna çalmamaları, ambulans ve itfaiye araçlarının sirenlerinin çalmaması, her türlü resmi ve özel törenler vesilesiyle dışarı yayın yapılmaması, düğün, asker uğurlama ve bunun gibi konvoyların oluşturulmaması, bina hafriyat yıkımları ile seyyar satıcı gürültüleri ve benzeri her türlü gürültünün yapılmaması gerekmektedir ve bu konuda ilgili kurumlar tarafından gerekli tedbirler alınacaktır.

a)      Adayların sınavın yapılacağı binalara girebilmeleri için yanlarında; aday şifreleri ile internetten kendilerinin edinecekleri Sınava Giriş Belgesi ve T.C. Nüfus Cüzdanı/ Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı (veya süresi geçerli pasaport/ K.K.T.C Kimlik Belgesi/ Pembe-Mavi Kart/ Geçici Kimlik Belgesi (Fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu-karekodlu veya fotoğraflı, barkodlu-karekodlu)/ T.C. İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi tarafından verilen süresi geçerli Uluslararası Koruma Başvuru Sahibi Kimlik Belgesi veya Uluslararası Koruma Statü Sahibi Kimlik Belgesi/ T.C. İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi tarafından verilen Geçici Koruma Kimlik Belgesi (Suriye Uyruklular için) / T.C. İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi tarafından verilen Uzun Dönem İkamet İzni Belgesi/İnsani İkamet İzni Belgesi (Çin Halk Cumhuriyeti Uyruklu Uygur Türkleri için)  bulundurmaları gerekmektedir. T.C. Nüfus Cüzdanında, T.C. Kimlik Numarası ile fotoğraf bulunmalı ve fotoğrafın üzerinde soğuk damga basılı olmalıdır. T.C. Nüfus Cüzdanı elle veya daktilo ile sonradan doldurulmuş olmamalıdır. Üzerinde adayın güncel bir fotoğrafı ve T.C. Kimlik Numarası bulunmayan nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecektir. Sürücü belgesi, öğretim elemanı, öğretmen, öğrenci belgesi, meslek kimlik kartları vb. belgeler sınava giriş için geçerli belge olarak kabul edilmez. Sınava girmek için gerekli belgeler yanında olmayan adaylar kesinlikle sınav binalarına alınmayacaktır.

b)      Tüm görevliler (hizmetliler dâhil) ile adayları elle ve/veya aynı zamanda ÖSYM tarafından temin edilen ses modu açık olan el dedektörü ile üst kontrollerini/aramalarını titizlikle yaparak sınav binasına alınacak,

·       Çanta, cüzdan, cep telefonu, saat (kol saati ve her türlü saat), kablosuz iletişim sağlayan bluetooth vb. cihazlarla; kulaklık, kolye, küpe, yüzük (alyans hariç), bilezik, broş ve diğer takılarla; anahtarlık, her türlü araç anahtarı, plastik ve metal içerikli eşyalarla (başörtü için kullanılan boncuklu/boncuksuz toplu iğne, kâğıt/madeni para, anahtarlıksız basit anahtar, ulaşım kartı, basit tokalı kemer, basit tel toka ve basit piercing hariç), her türlü elektronik/mekanik cihazla ve çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi vb. araçlarla, her türlü plastik ve güneş gözlüğü dâhil cam eşyayla (şeffaf/numaralı gözlük hariç), banka/kredi kartı vb. kartlarla,

·      Cep bilgisayarı, saat, sözlük işlevi olan elektronik cihaz, hesap makinesi vb. her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlarla,

·      Her türlü delici ve kesici alet, ateşli silah ve benzeri teçhizatla,

·      Kalem, silgi, kalemtıraş, her türlü müsvedde kâğıdı, defter, kitap, ders notu, sözlük, dergi, gazete vb. yayınlar, pergel, açıölçer, cetvel, hesap makinesi vb. araçlarla,

·      Şeffaf pet şişe içerisinde bandajı çıkarılmış su hariç içecek, yiyecek vb. gıda/tüketim maddeleriyle,

·      Kutu/şişe içerisinde ilaçlarla binaya kesinlikle alınmayacaktır.

Sınavın yapıldığı bina içerisinde sınav öncesinde, sınav sırasında veya sınavdan sonra bu araç gereç ve eşyaları taşıdığı tespit edilen adayın sınavı geçersiz sayılacaktır.

Sağlık kurulu raporu ile kanıtlanmış hastalığı olan adaylar, sınavın başvuru kılavuzunda belirtilen süreler içinde sağlık kurulu raporunu ÖSYM Başkanlığına vermiş ve raporu ÖSYM Başkanlığınca kabul edilmiş ise Sınava Giriş belgelerinde yazılı ilaç, gıda ve cihazlarla engelli binalarında ya da YSYM binalarında sınava girebileceklerdir.

 Kaza, hastalık, tedavi vb. nedeniyle geçici sağlık sorunu olan adaylardan işaretleyici yardımı isteğinde bulunmayan ve yardıma ihtiyacı olmaksızın sınav salonuna gidebilecek durumda olan adaylar; sınav binası girişinde güvenlik görevlileri tarafından elle ve dedektörle dikkatlice kontrol edilmek kaydı ile ilaç (tane ile), sargı bezi, koltuk değneği, atel, yürüteç, baston, boyunluk, korse, oturma simidi, alçı, bandaj, dizlik, göz damlası, astım ilacı/pompası/sprey ile Sınava Giriş Belgesinde belirtilen bina ve salonda sınava girebileceklerdir.

 Adaylar ve sınav görevlileri kâğıt para ve metal para ile sınav binasına girebileceklerdir.

  1. Adaylar ve görevliler isterlerse kendi maskeleri ve yanlarında getirecekleri el dezenfektanı ile sınav binasına (elle ve/veya el dedektörü ile aranarak) girebileceklerdir.
  2. Bina girişinde yığılmaya yol açılmaması için adayların çanta ve benzeri eşyalarını sınava girecekleri binalara getirmemeleri, sınava metal aksesuar içermeyen sade bir kıyafetle gelmeleri ve sınavdan en az bir saat önce sınav yapılacak bina önünde bulunmaları sınav salonlarına zamanında alınabilmeleri açısından son derece önemlidir.
  3. Sınav için gerekli olan iki adet kurşun kalem, silgi, kalemtıraş ve peçete ÖSYM tarafından her bir aday için temin edilecektir.
  4. Hiçbir aday salon tutanağında belirtilen süre dolmadan binadan çıkamaz. Bu konuda BSS ile Bina Güvenlik görevlileri gerekli önlemleri alır. Bu süre dolmadan binadan çıkan adayın sınavı geçersiz sayılır. Sınav süresinin salon tutanağında belirtilen zamandan önce salondan çıkmak zorunda olan adaylar salona tekrar geri alınmaz (engelli salonları hariç). Salondan çıkan aday, bir salon görevlisi tarafından Bina Sınav Sorumlusu odasına götürülür ve izin verilen çıkış süresine kadar orada bekletilir.

Tüm adaylara başarılar dileriz.

ÖSYM Adana / Kozan Sınav Koordinatörlüğü