Kozan MYO Bilgisayar Altyapısı Güçlendirme ve Bakım Çalışmaları PUKÖ Döngüsünde

İç-dış paydaş toplantıları sonrasında ihtiyaç belirtilmesi doğrultusunda, Müdürlüğümüzce toplantı gerçekleştirilip, Bilgi İşlem, Web ve Sosyal Medya Komisyonu Öğr.Gör.Dr. Adnan GÖKTEN,  Bekir SEZEN ve Lokman İNCE bilgilendirilerek bilgisayar alt yapısının gözden geçirilerek mevcut durumun saptanması, iyileştirmelerin yapılması ve izlenerek güncellenmesi planlanmıştı.  Akademik ve idari personel ile öğrencilerin bilgisayarları daha iyi performansla kullanması amacıyla iyileştirme ve güncelleme yapılarak eğitim ve öğretim kalitesi artırılmaya çalışılmıştır. Yüksekokulumuzun bilgisayar altyapısını güçlendirmek ve performansını artırmak amacıyla Bilgisayar programcılığı öğrencilerince 2022 ve 2023 yılı yaz stajı uygulamalarında ve komisyonumuz üyelerince gerçekleştirilen çalışmalarla aşağıda belirtilen adımlar atılarak, bilgisayarların donanım ve yazılım yükseltmesi ile genel bakımı sağlanmıştır.

1.Bilgi İşlem ve Sosyal Medya Komisyonu, Müdürlüğümüzce belirtilenler doğrultusunda iç ve dış paydaşların görüşlerini de alarak bilgisayar altyapısındaki ihtiyaçları belirlemiş ve görüşler doğrultusunda belirlenen ihtiyaçlara yönelik olarak bilgisayar altyapısında iyileştirme ve güncelleme çalışmaları başlatılmıştır.

2. Donanım Yükseltmeleri ve Değişimler: Akademik ve idari personelin bilgisayarlarının RAM kapasiteleri 8 GB'a yükseltilmiştir.

HDD'ler, SSD'ler ile değiştirilerek performans artışı ve daha hızlı veri erişimi sağlanmıştır.

3. Genel Bakım Çalışmaları:  Yüksekokulumuz eğitim sisteminde, laboratuvarlardaki kullanılan tüm bilgisayarların bakımları tamamlanmıştır. Bu kapsamda, yazılım güncellemeleri, RAM kapasiteleri yükseltmesi, HDD-SSD değişimi yapılmış, gerektiğinde temizlik ve soğutma sistemleri düzenlenmiştir.

4. Sonuç ve İlerleme:

Bilgisayarların genel bakımı yapılarak, olası sorunların önüne geçilmiş ve sistemlerin stabilitesi artırılmıştır. Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım yükseltmeleri yapılarak, daha hızlı ve verimli bir çalışma ortamı oluşturulmuştur. Donanım yükseltmeleri, yazılım güncellemeleri, ağ altyapısının güçlendirilmesi gibi adımlar, bilgisayarların performansını artırmak amacıyla atılmıştır.  Yapılan çalışmaların temel hedeflerinden biri, eğitim ve öğretim kalitesini artırmak olmuştur. Bu doğrultuda yapılan güncellemeler, kullanıcı deneyimini iyileştirmeye yönelik olmuştur.

Gerçekleştirilen bu adımların ardından bilgisayarlarımızın performansında belirgin bir artış gözlemlenmiştir. Akademik ve idari personel ve öğrenciler işlerinde daha verimli bir kullanım sağlanmıştır.

Yapılan iyileştirmelerin yüksekokulun genel hedeflerine ve paydaş beklentilerine katkı sağladığı düşünülmektedir. Bu çalışmalar ile ilerleyen süreçte de bilgisayar altyapısnın yıl içerisinde belirli periyotlarda izlenmesi ve kontrolü yapılarak, paydaş görüşleri de alınıp yapılması gerekenler varsa saptanarak Müdürlüğümüze bildirilecek ve gerekli iyileştirmeler yapılarak izlenmekte, kontrolü yapılmakta ve güncellenmektedir. Emeği gecen öğrencilerimize, teknik ve akademik kadromuza teşekkür ederiz.