Bilgisayar Teknolojileri Bölümü Bilgisayar Programcılığı Programı Öğrencilerinden Köy Okullarına Robotik Kodlama Projesi

Bilgisayar Teknolojileri Bölümü Bilgisayar Programcılığı Programı öğrencileri, Gönüllülük Çalışmaları dersi kapsamında teknolojinin ulaşamadığı köy okullarında robotik kodlama dersleri vermeye başladı. Bu inisiyatif, teknoloji eğitimine erişim konusunda eşitsizliği azaltmayı ve öğrencilerin dijital becerilerini geliştirmeyi hedefliyor.

Gönüllü eğitmen Bilgisayar Teknolojileri Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Dr. Adnan GÖKTEN, öğrencilerle birlikte bu özel girişimi hayata geçiriyor. Yüksekokulunun Bilgisayar Programcılığı Programından gelen öğrenci eğitmenler, köy okullarında, öğrencilerin teknolojiyle tanışmasını ve robotik kodlamanın temellerini öğrenmesini sağlamak için haftalık olarak dersler düzenliyorlar.

Dr. Adnan GÖKTEN yaptığı açıklamada şunları belirtti: "Teknoloji çağında yaşadığımız bu günlerde, her çocuğun teknolojiye erişimi olmalı. Bu sebeple, biz de öğrencilerimizle birlikte gönüllü olarak köy okullarında robotik kodlama dersleri düzenleyerek, bu değerli bilgiye erişimlerini sağlamaya çalışıyoruz."

Bu girişim, öğrenciler arasında heyecan yaratırken, köy okullarındaki öğrenciler de teknolojiyle daha yakından tanışma fırsatı buluyorlar. Öğrenciler, kodlama becerilerini geliştirerek yaratıcılıklarını keşfederken aynı zamanda problem çözme ve işbirliği yeteneklerini de güçlendiriyorlar.

Kozan Meslek Yüksekokulu öğrencileri, toplumlarına ve geleceğe yapacakları bu olumlu katkı ile örnek oluşturuyorlar. Bu tür girişimler, eğitimde teknolojiye erişimdeki engelleri kaldırmaya yönelik umut vaat ediyor.