Bilgisayar Teknolojileri Bölümü Bilgisayar Programcılığı Programı Öğrencilerinden Engelli Bireylerle Farkındalık Projesi

Bilgisayar Teknolojileri Bölümü Bilgisayar Programcılığı Programı öğrencileri, Gönüllülük Çalışmaları dersi kapsamında Engelli Bireylerle Farkındalık projesiyle önemli bir adım attı. 23 Nisan Özel Eğitim Uygulama Okulu'ndaki engelli öğrencilere yönelik gerçekleştirilen 5 haftalık program, büyük bir coşkuyla sona erdi.

Öğrenciler, Kozan İlçesi'nde bulunan 23 Nisan Özel Eğitim Uygulama Okulu'nda engelli öğrencilere yönelik bir dizi etkinlik ve uygulama gerçekleştirdi. Bu süreçte, öğrencilerin engelli çocuklarla bir araya gelerek farklı uygulamalar sergilemesi ve etkileşimde bulunması sağlandı.

5 haftalık sürecin sonunda, Ç.Ü. Kozan Meslek Yüksekokulu Kampüsü'nde geniş bir katılımla gerçekleşen özel bir eğlence programıyla çalışmalarını tamamlayan öğrenciler, Bu proje sayesinde, üniversite öğrencilerinin toplum sorunlarına duyarlılık kazanmaları ve aynı zamanda engelli bireylere yönelik farkındalık oluşturmayı amaçladı.

Çukurova Üniversitesi Kozan Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Teknolojileri bölümü öğrencileri, bu tür sosyal sorumluluk projeleriyle topluma karşı duyarlılık ve sorumluluk bilincini artırmayı hedefliyor. Bu tür etkinliklerin devam ederek daha geniş kitlelere ulaşması ve farkındalık oluşturması bekleniyor.